لک های قرمزو لک های تیره پوست همانطورکه گفته شد عمل مختلفی دارند که بایستی بعد از بررسی علمی،علت یابی،معاینه دقیق و گرفتن شرح حال بیمار و بعضی مواقع پس از انجام آزمایشات و حتی تکه برداری از پوست،درمان صورت پذیرد.
مهم ترین نکته ای که بیماران مبتلا به لک صورت باید مد نظر داشته باشند عبارتست از اجتناب از خوددرمانی و مراجعه به پزشک پوست میباشد ، زیرا این امر باعث می شود تا بیمار به صورت اصولی تحت درمان قرار بگیرد و از تحمیل هزینه های اضافی و همچنین عوارض ناشی از خود درمانی محفوظ بماند.
۲۹
گاه افراد غیر پزشک و یادر سالنهای آرایش برای درمان لک های صورت پیشنهاد انجام یکسری اقدامات یا تجویز یک یا چند نوع کرم ضد لک بدون توجه به علت ایجادکننده لک می کنند که متاسفانه بعضی از این داروها تحت عنوان داروهای گیاهی ،ممکن است حا وی ترکیباتی باشند که در دراز مدت برای پوست وضعیتی ایجادنماید که حتی پزشک هم قادر به درمان آن نباشد.
روشهای درمانی متعددی برای درمان لک صورت وجود دارد که پزشک پس ازشرح حال وگاها انجام یکسری آزمایشات، بررسی های اولیه جهت بیمار انجام می دهد.
استفاده از داروهای موضعی مثل اسیدهای آلفا هیدروکسی،اسید کوجیک،اسید آزلاتیک اسید لاکتیک وهمچنین اقدامات درمانی مانند پیلینگ های شیمیایی مثل TCA، محلول جسنر ،یا از روش های کوتریزاسیون یا کرایوتراپی ،مزوتراپی یا میکرونیدلینگ و همچنین لیزر مواردی هستند که پزشک با توجه به وضعیت بیمار،نوع لک و علت آن برای درمان از آن استفاده می کند.اماباید مدنظر داشت که اقداماتی مانند لایه برداری یا لیزر معجزه نمیکندوپاسخ پوست به درمان لک از فردی به فرد دیگر متفاوت خواهد بود وباید گفت که درمشکلات پوستی ازجمله لک مجموع چند درمان معمولا موثرتر وبهتر است. (البته بایستی عوامل خارجی ایجادکننده لک مثلادوری از صفحه مانیتور کامپیوتر یادرمان بیماریهای زمینه ای نیز در کنا درمانهای پوستی مدنظر داشت)
نکته قابل توجه آن است که بسیاری از لکها تمایل به عود دارند ودرمانها نیز معمولا باید به مدت طولانی حتی چند سال ادامه پیداکند ویاهمچنین گاها نیاز به تعویض متعدد دارویا روش درمانی توسط پزشک ، تا رسیدن به نتیجه مطلوب وجود دارد.
.پس در درمان لک ،صبر وحوصله وهمکاری بیماربا پزشک جهت رعایت یکسری اصول درمانی بسیار مهم وقابل توجه میباشد.