📝خال برداری با لیزر یکی از بهترین و سریعترین روش ها و در عین حال بسیار ایمن می باشد. خال صورت بجز در یکی دو جای استثنایی در هر کجای صورت که باشد ظاهر خوبی برای فرد ایجاد نمی کند. اکثر خالها تجمع سلول های رنگدانه ای به نام ملانوسیت هستند. درون ملانوسیت ها ماده ی رنگی به نام ملانین تولید می شود و رنگ تولید شده باعث رنگی شدن سلول های ملانوسیت می شود. توزیع و فراوانی ملانوسیت ها تعیین کننده ی رنگ پوست است. تجمع بیش از حد ملانوسیت ها در مساحت کوچکی از پوست باعث ایجاد خال می شود. گاهی این تجمع با بالا آمدن پوست همان ناحیه همراه می شود که نتیجه ی آن خال برجسته است.
🔶 اِسکار( باقی ماندن جای خال) یکی از معضلات زیبایی است و در عمل، درمان قطعی برای اسکار وجود ندارد. بنابراین توصیه می شود برای برداشتن خالها به هیچ وجه از روش های جراحی استفاده نشود و تا حد امکان برداشتن خال باRf انجام گردد مگر در مواقع ضرورت که نتوان از آن کمک گرفت.
🔶 در اصطلاح فنی rf روشی غیر تهاجمی برای تغییر شکل بدن و صورت بوسیله ی تغییر لایه های زیرین پوست است . دارای انواع مونوپولار ، بای پولار، تری پولار ، مولتی پولار و فرکشنال می باشد . حتی فقط پس از جلسه ی اول درمان، سفتی قابل مشاهده است و از نظر پزشکی ثابت شده که این روش باعث بازسازی کلاژنهای پوست و سفتی و قوام آن می شود و تمام بافت پوست را بهبود می بخشد .
یکی از روش های بسیار مدرن که در بسیاری از مراکز زیبایی به منظور خالبرداری از آن استفاده می شود روش رادیوفرکانسی یا آر. اف است. تکنولوژی آر. اف متکی بر تولید و انتقال امواج مایکرووِیو بر سطح پوست است. در این روش به آسانی می توان عمق آسیب بافتی را تعیین نمود و در صورت آگاهی پزشک از ساختمان های پوست و تسلط کافی بر تکنولوژی آر. اف RF احتمال ایجاد اسکار یا جای زخم تقریبا صفر است. از آنجا که اساس آر. اف بر ایجاد حرارت نیست معمولا بهبودی و ترمیم ضایعه ی ایجاد شده از سایر روش ها سریع تر است. قیمت مقرون به صرفه ی روش آر. اف از دیگر نقاط قوت این تکنیک است. توانایی آر. اف در برداشتن خال های اطراف چشم و پلک (حتی لابه لای مژه ها) منحصر به فرد است و با هیچ روش دیگری به خوبی آر. اف نمی توان خال های این نواحی را برداشت. بر این اساس بهترین روش برداشتن خال و ضایعات مشابه پوستی آر. اف است.
🔶 از ضایعاتی دیگری که به خوبی با آر اف قابل برداشتن است Skin Tag یا میخچه های پوستی است. همچنین زگیل ها نیز به خوبی با آر اف قابل برداشتن است. البته در زگیل های راجعه با توجه به ماهیت ویروسی بیماری بهترین روش استفاده از لیزر و از بین بردن ویروس در عمق پوست می باشد.
برای حذف خال با روش آر اف در صورتی که منعی از نظر پزشکی وجود نداشته باشد با یک بی حسی موضعی بدون هر گونه درد یا خونریزی در مدت کوتاهی ضایعه از پوست حذف می گردد. معمولا طی ۲ هفته بهبودی اولیه حاصل خواهد شد.
🔻مراقبت های بعد از خالبرداری با لیزر:
🔽تا ۴۸ ساعت پس از لیزر از دارو و یا موادی که پوست را به اشعه حساس میکند مانند (هیدروکینون و لایه بردار و رتینویید موضعی) خودداری کنید
🔽از کرمهای بعد از لیزر با نظر پزشک معالج استفاده نمایید.
🔽تا ۲۴ ساعت پس از لیزر موضع مربوطه را با آب نشویید.
🔽معمولاً در طی جلسه اول و دوم بعد از لیزر خالکوبی، خالها و لکه های جلدی ناحیه لیزر شده ممکن است به دلیل سطحی شدن رنگدانه های عمقی پررنگ تر شود که جای نگرانی نیست و به تدریج کم رنگ تر می شود.
🔽زخم سطحی در ناحیه لیزر معمولاً پس از ۴ تا ۵ روز از بین می رود. این زخم نباید به هیچ عنوان کنده شود چون باعث ایجاد لکه دایمی در ناحیه خال می شود. اطراف خال مختصری قرمز و ملتهب می¬شود که در عرض چند ساعت بر طرف می¬ گردد.
🔽 استفاده از یک کرم ضد آفتاب مناسب با پوست (با صلاحدید پزشک) ضروری است.